Αντώνης Παπαγιαννίδης

Δημοσιογράφος

09 Δεκ Αντώνης Παπαγιαννίδης

Papagiannidis_300

Σπούδασε Νομικά και Οικονομικά στην Αθήνα, στο Στρασβούργο με εξειδίκευση στα Ευρωπαϊκά και στη Μεσαιωνική ιστορία. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με το δίκαιο των επιχειρήσεων και με θέματα ευρωπαϊκού δικαίου.

Σύμβουλος για Ευρωπαϊκές υποθέσεις στα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας, Εξωτερικών και Πολιτισμού και σύμβουλος ευρωπαϊκών θεμάτων της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της Επιθεώρησης Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και της Κοινωνίας Πολιτών. Συν-συγγραφέας της Eρμηνείας κατ’ άρθρον της Συνθήκης EOK, έχει γράψει σε νομικά περιοδικά. Μέλος του Δ.Σ. του EKEME, παλαιότερα του ΕΚΕΜ και του Forum της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.

Δημοσιογράφος στο BHMA και τον OIKONOMIKO TAXYΔPOΜΟ. Εκδότης του βραχύβιου εβδομαδιαίου περιοδικού κριτικής ανάλυσης ΣAMIZNTAT, συνεργάτης της Kυριακάτικης EΛEYΘEPOTYΠIAΣ, και της HMEPHΣIAΣ. Υπήρξε σύμβουλος επικοινωνίας στην Τράπεζα της Ελλάδος (1999). Συνιδιοκτήτης των εκδόσεων ΠOΛIΣ και των METAMEΣONYKTIΩN EKΔOΣEΩN. Σήμερα φιλοξενείται στη Ναυτεμπορική, γράφει στο PROTAGON και είναι Γενικός Διευθυντής του Ομίλου economia (ΟικονομικήΕπιθεώρηση / economia.gr.)