Γεώργιος Κουλιεράκης

Επιστημονικός συνεργάτης, Τομέας Κοινωνιολογίας, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας

09 Δεκ Γεώργιος Κουλιεράκης

Koulierakis_300

Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική ψυχολογία, στο Α.Π.Θ. και στην ψυχολογία της υγείας (M.Sc. Ph.D.) στο Πανεπιστήμιο Stirling, στη Σκωτία. Από το 1994, κατέχει τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη στον Τομέα Κοινωνιολογίας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Είναι μέλος της Επιτροπής Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας.

Είναι μέλος της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας, της European Health Psychological Society (από το 2011 είναι ο εθνικός εκπρόσωπος), πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Παρέμβασης σε Καταστάσεις Μαζικών Καταστροφών και μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών. Από το 2006, είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής του Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) στην εκπαίδευση ενηλίκων.

Τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη, κατανόηση και ερμηνεία, μέσω ψυχολογικών παραμέτρων, των συμπεριφορών υγείας των χρηστών και του προσωπικού των υπηρεσιών υγείας, αλλά και ειδικών ομάδων, όπως οι κρατούμενοι και το προσωπικό των καταστημάτων κράτησης. Επίσης, τα ενδιαφέροντά του στρέφονται στη χρήση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση και την υγεία του πληθυσμού. Έχει διδάξει σε Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, σε πολλά σεμινάρια και προγράμματα κατάρτισης και έχει συγγράψει εκπαιδευτικά εγχειρίδια και άρθρα σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά με ή χωρίς κριτές. Έχει συμμετοχές, ως ομιλητής, σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.