Γεώργιος Παπαθεοδωρίδης

Aναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας-Γαστρεντερολογίας, Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών & Διευθυντής Παν/κής Γαστρεντερολογικής Κλινικής, Γ.Ν.Α. «Λαϊκό»

09 Δεκ Γεώργιος Παπαθεοδωρίδης

Papatheodorou_300

Ο κ. Γεώργιος Παπαθεοδωρίδης είναι αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας-Γαστρεντερολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1999-31/8/2013 εργαζόταν στη Β΄ Παθολογική Κλινική του Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο» και από 1/9/2013 είναι διευθυντής της Παν/κής Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο Γ.Ν.Α. «Λαϊκό». Αποφοίτησε με Άριστα και πραγματοποίησε τη διδακτορική διατριβή του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Εκπαιδεύθηκε στη Γαστρεντερολογία στο Νοσοκομείο Πειραιά «Τζάνειο» και μετεκπαιδεύθηκε επί διετία στην Ηπατολογία στο Royal Free Ηospital του Λονδίνου.

Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος, ενώ είναι μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος και της Αμερικανικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας (AGA-fellow). Είναι μέλος ΔΣ του Ελληνικού Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας-Διατροφής και της Επιτροπής Ιογενούς Ηπατίτιδας του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., ενώ έχει διατελέσει μέλος ΔΣ και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος. Ήταν ο συντονιστής των πρόσφατων Ευρωπαϊκών κατευθυντήριων οδηγιών για την Ηπατίτιδα Β.

Τα κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντα εστιάζονται στις ιογενείς ηπατίτιδες, αλλά έχει ασχοληθεί και με άλλα πεδία της Ηπατολογίας-Γαστρεντερολογίας. Είναι συγγραφέας >200 πλήρων άρθρων σε διεθνή περιοδικά (αθροιστικό Impact Factor>1000) που έχουν λάβει >6000 βιβλιογραφικές αναφορές (Η-index:40). Έχει διατελέσει αναπληρωτής διευθυντής σύνταξης σε 1 και μέλος συντακτικών επιτροπών σε 5 διεθνή περιοδικά, κριτής άρθρων για όλα (>30) τα διεθνή περιοδικά γαστρεντερολογίας-ηπατολογίας και για μείζονα περιοδικά παθολογίας (Ν Engl J Med, Lancet, Ann Intern Med, κλπ), κριτής περιλήψεων στα ετήσια συνέδρια της EASL/UEG και Eυρωπαϊκών Ερευνητικών Προγραμμάτων για την Υγεία (EU 7th Framework Programme for Research, Horizon 2020). Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής-πρόεδρος σε >50 διεθνή συνέδρια-ημερίδες, ενώ έχει παρουσιάσει >200 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια-ημερίδες και έχει λάβει 20 βραβεία καλύτερης εργασίας σε πανελλήνια συνέδρια-ημερίδες.