Ηλίας Ν. Μυγδάλης

Συντονιστής Διευθυντής, Β΄ Παθολογικής Κλινικής & Διαβητολογικό Κέντρο Νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ

09 Δεκ Ηλίας Ν. Μυγδάλης

Migdalis_300

Ο Ηλίας Μυγδάλης είναι Συντονιστής Διευθυντής στην Β’ Παθολογική Κλινική και στο Διαβητολογικό Κέντρο του Νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ. Έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τίτλο Διδακτορικής Διατριβής από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύθηκε στην Παθολογία στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ και εξιδικεύθηκε στη Διαβητολογία στο King’s College Hospital του Λονδίνου.

Έχει 55 δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα ελληνικά περιοδικά και 63 σε διεθνή περιοδικά. Έχει συμμετοχή σε έκδοση βιβλίων ως επιστημονικός εκδότης και ως κύριος συγγραφέας (16) και σε έκδοση βιβλίων με συγγραφή κεφαλαίων (77). Είχε συμμετοχή στη συντακτική επιτροπή 8 Ελληνικών Ιατρικών Περιοδικών και 3 διεθνών (σε ένα ως Associate Editor και σε ένα ως Lead Guest Editor).

Διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας και τακτικό μέλος της εξεταστικής επιτροπής Ιατρικής Ειδικότητας Παθολογίας. Είναι μέλος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στο ΥΥΚΑ και τακτικό μέλος συμβουλευτικής επιτροπής στον τομέα «Διαβήτης – Ενδοκρινολογία» στον ΕΜΑ.