Ιωάννης Κοσκίνας

Καθηγητής Παθολογίας-Ηπατολογίας, ΕΚΠΑ, Β΄ Παθολογική Κλινική Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Γ.Ν.Α. Ιπποκράτειο

15 Δεκ Ιωάννης Κοσκίνας

koskinas_300

O κ. Ιωάννης Κοσκίνας είναι Καθηγητής Παθολογίας και Ηπατολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και στέλεχος της Β΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου της Αθήνας από το 1994.

Ο κ. Ιωάννης Κοσκίνας αποφοίτησε ως αριστούχος από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, διετέλεσε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (IKY) και είναι αριστούχος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής. Μετά την απόκτηση της ειδικότητας της Παθολογίας, συνέχισε τη μετεκπαίδευση του στην Ηπατολογία στο Ινστιτούτο Μελέτης του Ηπατος του King’s College Hospital του Λονδίνου, όπου και εργάσθηκε ως ερευνητής και Κλινικός Λέκτορας της Ιατρικής Σχολής του King’s College επί 5 έτη (1989-1994).

Είναι μέλος πολλών διεθνών επιστημονικών εταιρειών, σύμβουλος του ΕΟΜ, Πρόεδρος της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας του ΙΓΝΑ και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος για τα έτη 2013-2014. Τα κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντα είναι οι ιογενείς ηπατίτιδες και ο ηπατοκυτταρικός καρκίνος. Έχει πολλές δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα περιοδικά και ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια με αντικείμενο τη βασική και τη κλινική έρευνα, και είναι συγγραφέας πολλών και ποικίλων θεμάτων της Ηπατολογίας σε βιβλία και περιοδικά.