Μαριάννα Μπενρουμπή

Διευθύντρια ΕΣΥ, Γ.Ν. «Ο Ευαγγελισμός - Οφθαλμιατρείο Αθηνών – Πολυκλινική»

08 Δεκ Μαριάννα Μπενρουμπή

Benroubi_300

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετά τη λήψη της ειδικότητας και το διδακτορικό, πήγε με υποτροφία του Βρετανικού Συμβουλίου, στο King’s College Hospital στο Λονδίνο, για μετεκπαίδευση στη Διαβητολογία.

Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα εκπαίδευσης και ψυχολογικής υποστήριξης των ατόμων με διαβήτη, καθώς και με την ευαισθητοποίηση των γιατρών και των άλλων επαγγελματιών υγείας σε τρόπους προσέγγισης και εκπαίδευσης των ασθενών με χρόνιο νόσημα. Υπήρξε δύο φορές Πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας. Έχει κάνει πολλές δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Διετέλεσε μέλος του επιστημονικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μελέτης του Διαβήτη. Το 2003, από τη θέση της Προέδρου της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, δημιούργησε μαζί με συναδέλφους της την πρώτη Ομάδα Εργασίας, την Ομάδα Μελέτης Θεραπευτικής Εκπαίδευσης.

Έχει οργανώσει και διευθύνει πολλά σεμινάρια που έχουν σαν στόχο την εκπαίδευση εκπαιδευτών, πώς δηλαδή οι επαγγελματίες υγείας (γιατροί, διαιτολόγοι, νοσηλευτές) θα εκπαιδεύουν τους ασθενείς τους στη σωστή φροντίδα του διαβήτη. Συμμετέχει σε διεθνείς πολυκεντρικές ερευνητικές μελέτες , τα αποτελέσματα των οποίων έχει ανακοινώσει σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Από το 1990 διευθύνει το Διαβητολογικό Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών « Πολυκλινική» , όπου έχουν εκπαιδευτεί στον Διαβήτη δεκάδες νέων γιατρών. Στο Διαβητολογικό Κέντρο, που εκτός των ιατρών , είναι στελεχωμένο και με εκπαιδεύτρια- επισκέπτρια και ψυχολόγο, λειτουργεί ειδικό τμήμα μόνο για εφήβους και νέους.

Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Τις ελεύθερες ώρες της ασχολείται με την ιππασία.