Πάρις Α. Κοσμίδης

Παθολόγος - Ογκολόγος, Διευθυντής Β΄ Παθολογικής-Ογκολογικής Κλινικής, ΔΘΚΑ ΥΓΕΙΑ

15 Δεκ Πάρις Α. Κοσμίδης

kosmidis_300

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946.

Πριν από την θέση που κατέχει σήμερα, είχε διατελέσει Διευθυντής της Β΄ Παθολογικής – Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ (1981 – 1985) και Διευθυντής της Β΄ Παθολογικής – Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ (1985 – 1997).

Ο κ. Κοσμίδης είναι απόφοιτος και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και έχει ειδικευτεί στην Παθολογία, Αιματολογία και Ογκολογία στο Sinai Hospital in Detroit , Michigan, στο Wayne State University και Henry Ford Hospital Michigan, Η.Π.Α. (1973 – 1980).

Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος σε Ελληνικές Ογκολογικές Εταιρείες, όπως την Ελληνική Συνεργαζόμενη Ογκολογική Ομάδα, το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας του Καρκίνου, την Ελληνική Εταιρεία Ογκολογίας Πεπτικού και κύριος ερευνητής σε πολλές μελέτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι συγγραφέας σε πολλά βιβλία και άρθρα διεθνών ογκολογικών περιοδικών. Είναι μέλος στην συντακτική επιτροπή πολλών διεθνών επιστημονικών περιοδικών.

Ο κ. Κοσμίδης έχει βραβευθεί 2 φορές από την Ακαδημία Αθηνών. Έχει τιμηθεί από πολλές ογκολογικές εταιρείες από όλο τον κόσμο και είναι επίτιμο μέλος του ESMO (Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παθολόγων – Ογκολόγων) και του Ιταλικού Συλλόγου Παθολόγων – Ογκολόγων.

Ο κ. Κοσμίδης ήταν ο Πρόεδρος του 23ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Παθολόγων-Ογκολόγων στην Αθήνα το 1998, Εθνικός Εκπρόσωπος των Ελλήνων Ογκολόγων στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παθολόγων – Ογκολόγων, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παθολόγων – Ογκολόγων (2004-2006), Πρόεδρος του Ιδρύματος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παθολόγων – Ογκολόγων και έχει διατελέσει επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Colorado, Η.Π.Α.

Επίσης, έχει διατελέσει Πρόεδρος και μέλος της Επιτροπής Ογκολογίας του Υπουργείου Υγείας σε διάφορες χρονικές περιόδους καθώς επίσης και Πρόεδρος των Επιστημονικών Επιτροπών των Νοσοκομείων «ΜΕΤΑΞΑ», «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» και «ΥΓΕΙΑ».