Σταύρος Μπούσμπουλας

Διευθυντής, Παθολογική Κλινική Γ.Ν. Νίκαιας

17 Δεκ Σταύρος Μπούσμπουλας

Bousboulas_300

Γεννήθηκα το 1955 στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, όπου τελείωσα το Γυμνάσιο. Το 1979 απεφοίτησα από την Ιατρική Σχολή Αθηνών. Από το 1985 κατέχω την ειδικότητα του παθολόγου ιατρού. Στη συνέχεια, απόκτησα την άδεια εκτέλεσης και αξιολόγησης των ευρημάτων στο αντικείμενο της υπερηχοτομογραφίας (ΚΕΣΥ). Για χρονικό διάστημα δύο ετών, εργάστηκα ως άμισθος επιστημονικός συνεργάτης στην Β΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και περάτωσα τη διδακτορική μου διατριβή.

Από το 1988-1998 υπηρέτησα ως Επιμελητής Β΄ του Γ΄ Παθολογικού Τμήματος του Γ.Ν. «Τζάνειο» Πειραιά. Στο διάστημα αυτό απόκτησα την εξειδίκευση στο σακχαρώδη διαβήτη (1996). Στη συνέχεια, υπηρέτησα, από το 1998-2004, ως επιμελητής Α΄ του Γ΄ Παθολογικού Τμήματος Γ.Ν. Νίκαιας Πειραιά, ακολούθως ως αναπληρωτής Διευθυντής και στη συνέχεια ως Διευθυντής στο ίδιο Παθολογικό Τμήμα, θέση που διατηρώ έως σήμερα. Παράλληλα είμαι υπεύθυνος του Διαβητολογικού Κέντρου.

Είμαι μέλος πολλών Επιστημονικών Εταιρειών και διετέλεσα δύο φορές Πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας.

Συμμετείχα με ανακοινώσεις επιστημονικών εργασιών σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια, δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και Διεθνή περιοδικά. Πέρα από την παρακολούθηση Ελληνικών και Διεθνών συνεδρίων/μετεκπαιδευτικών μαθημάτων/σεμιναρίων, συμμετείχα ως ομιλητής ή πρόεδρος σε πληθώρα συνεδρίων – μετεκπαιδευτικών μαθημάτων – σεμιναρίων. Επίσης, διαθέτω σημαντική εμπειρία από τη συμμετοχή μου σε κλινικές μελέτες – ερευνητικά προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν ή ευρίσκονται σε εξέλιξη στο Διαβητολογικού Κέντρο.